TAS KEBABI
Oğlumun çok sevdiği bu yemeği, her defasında onun kulaklarını çınlatarak yiyoruz. Her gidişimde yapıp dipfrizine koyduğum halde - anne kalbi işte:)) - yine de sanki bizden uzakta hiç yemiyormuş duygusuna kapılıp buruluyorum..
Bazı tas kebabı tariflerinde salça kullanıldığını görüyorum ama bence tas kebabının gerçek lezzeti domatesle yapıldığı zaman ortaya çıkıyor. Eğer daha önce domatesli hiç denemediyseniz, tavsiye ederim. Yanına pilav, olmazsa olmazı bu yemeğin. Ama tercih yine de sizin.. Afiyet olsun.
Malzemeler:
************
*1/2 kg.dana kuşbaşı et (az yağlı)
*3-4 adet domates (kış aylarında domates yerine yazın yapılıp saklanmış şişe domatesi veya doğranmış *domates konservesi kullanın)
*3 adet sivri biber
*Tuz
Yapılışı:
**********
*Eti pişirmeden önce, satın aldığınızdaki hali iriceyse, daha küçük parçalara kesin.
*Tencereyi kızdırıp etleri içine atın. Etler suyunu salıp çektikten sonra azar azar sıcak su ekleyerek, iyice yumuşadığından emin olana kadar pişirin.
*Sivri biberleri çok ufak olmamak kaydıyla dilimleyip etin içine atın.
*Birlikte biraz çevirip küp doğranmış domatesi de ekleyin (rendelemeyin), kapağını kapatıp domates pişene kadar ocakta tutun.
*Suyu kalmazsa az sıcak su ekleyip ocakta 5 dakika daha bırakın ve içinde biraz suyu kalmak kaydıyla, yanında pilav-makarna-bulgur pilavı-patates kızartması ile servis edin.
Küçük bir yan bilgi:
----------------------
*Et yemekleriyle mutlaka yeşil salatalar tüketelim. Etin içindeki demirin emilebilmesi için C vitaminine ihtiyacımız vardır ve bunu da taze yeşilliklerle yapılmış salatalardan doğal olarak alabiliriz.
*Ayrıca etten alınan proteinin vücudumuza maalesef kazandırdığı ürik asidin vücuttan atılabilmesi için kalsiyuma ihtiyacımız olur bunu da yanında yoğurt tüketerek ve yine salatalardaki yeşil yapraklardan alabiliriz. Biz proteinle birlikte kalsiyum kaynağı almazsak, kemiklerimizdeki kalsiyum kullanılır yani kendi kaynağımızdan harcamış oluruz.
Bazı tas kebabı tariflerinde salça kullanıldığını görüyorum ama bence tas kebabının gerçek lezzeti domatesle yapıldığı zaman ortaya çıkıyor. Eğer daha önce domatesli hiç denemediyseniz, tavsiye ederim. Yanına pilav, olmazsa olmazı bu yemeğin. Ama tercih yine de sizin.. Afiyet olsun.
Malzemeler:
************
*1/2 kg.dana kuşbaşı et (az yağlı)
*3-4 adet domates (kış aylarında domates yerine yazın yapılıp saklanmış şişe domatesi veya doğranmış *domates konservesi kullanın)
*3 adet sivri biber
*Tuz
Yapılışı:
**********
*Eti pişirmeden önce, satın aldığınızdaki hali iriceyse, daha küçük parçalara kesin.
*Tencereyi kızdırıp etleri içine atın. Etler suyunu salıp çektikten sonra azar azar sıcak su ekleyerek, iyice yumuşadığından emin olana kadar pişirin.
*Sivri biberleri çok ufak olmamak kaydıyla dilimleyip etin içine atın.
*Birlikte biraz çevirip küp doğranmış domatesi de ekleyin (rendelemeyin), kapağını kapatıp domates pişene kadar ocakta tutun.
*Suyu kalmazsa az sıcak su ekleyip ocakta 5 dakika daha bırakın ve içinde biraz suyu kalmak kaydıyla, yanında pilav-makarna-bulgur pilavı-patates kızartması ile servis edin.
Küçük bir yan bilgi:
----------------------
*Et yemekleriyle mutlaka yeşil salatalar tüketelim. Etin içindeki demirin emilebilmesi için C vitaminine ihtiyacımız vardır ve bunu da taze yeşilliklerle yapılmış salatalardan doğal olarak alabiliriz.
*Ayrıca etten alınan proteinin vücudumuza maalesef kazandırdığı ürik asidin vücuttan atılabilmesi için kalsiyuma ihtiyacımız olur bunu da yanında yoğurt tüketerek ve yine salatalardaki yeşil yapraklardan alabiliriz. Biz proteinle birlikte kalsiyum kaynağı almazsak, kemiklerimizdeki kalsiyum kullanılır yani kendi kaynağımızdan harcamış oluruz.
0 yorum:
Yorum Gönder