FINDIKLI UN KURABİYESİ

Üniversiteden can arkadaşımızın sevgili eşi Aslı'cığımın nefis bir kurabiyesi bu..Ben içine bu kadar az kalem malzeme giren kurabiye ilk defa gördüm ve yaptım. Ama o ağızda dağılan un kurabiyesi lezzetine, bir de kıtır kıtır kavrulmuş fındık tadı girdiğini hayal etsenize..Off, söz bitti, ben tarife geçiyorum:) Aslıcığım, tarif için tekrar teşekkürler, sizlere de afiyet olsun..

Malzemeler:
*************
*250 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağı
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*3 su bardağı un (klasik 200 ml. hacmindeki su bardağı kastedilmiştir)
*1 çay bardağı kavrulmuş ve dövülmüş tuzsuz fındık
*Üzerine elemek için tarçın-pudra şekeri karışımı (Dr.Oetker'in Tarçınlı Dekor Şekeri poşetlerinden kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
**********
*Bu kurabiyede, eğer doğru bardak ölçüsünü bulursanız, aldığı kadar un vs. yok. Verilen miktar tamamdır. *Bütün malzemeyi güzelce yoğuruyorsunuz.
*Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış veya daha iyisi pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıralıyorsunuz.
*Ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, renkleri çok koyuya çalmadan çıkaracak şekilde pişiriyorsunuz. *Kurabiyeleri tepsisinde soğutuyorsunuz, sıcakken ellemiyorsunuz ki dağılmasınlar.
*Soğuduğunda da üzerine süzgeç yardımıyla tarçın-pudra şekeri karışımı eliyorsunuz. Hepsi bu..

0 yorum:

Yorum Gönder