Yemek kursu

Eveeet başlıktan da anlayacağınız üzere ben yemek kursuna başladım. Daha doğrusu başlayalı 3 ayı geçti fakat ben tariflerimi anca girebiliyorum. Fotoğraf çekemedigim icin sizi bir sürü çeşit çeşit güzel tariften mahrum ettiğim için gercekten çok üzgünüm..Bundan sonra düzenli olarak her pazartesi tariflerimi gireceğime emin olabilirsiniz..Bu haftanın ürünleri,buyrun...


Marmelatlı Kurabiye

 1 yumurta
225 gr tereyağı
125 gr pudra şekeri
1 er pk. vanilya ve kabartma tozu
3 su b. un (yaklaşık)
Arası için:
4 y.k. marmelat + 1 y.k. nişasta

Yapılışı:
Hamuru yoğuruyoruz. 2 bezeye bölüyoruz. Herbirini merdane ile çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz. Hamur kalıpları ile şekil veriyoruz. Bu kurabiye için ortasında delik bulunan şekil kalıplarına ihtiyacımız var; fakat eğer bulamıyorsak bıçakla da yuvarlak şeklinde ortalarından çıkarabiliriz. 160 C de pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra alt kata nişastayla karıştırdığımız marmelatı fırçayla sürüyoruz, üstüne ortası delik olan katı yapıştırıyoruz.  Delik olan kısıma marmelat dolduruyoruz.

Çok fazla pişirmemek gerekiyor.



Fırında Beşamel Soslu Ispanak


1 kg  ıspanak
300 gr kıyma
2 soğan
3 sarımsak
1 çay b. yağ
mantar
tuz, k.biber, pulbiber

Beşamel sosu için;
1/2 çay b. yağ
2 yk. un
2,5 su b. süt
k.biber, muskat rendesi, tuz
1 yumurta
üzeri için kaşar peyniri rendesi

Ispanakları yıkayıp kendi suyunda hafif haşlıyoruz. Kıymayı soğan ve yağla kavuruyoruz. Ispanakların suyunu süzüp küçük doğruyoruz ve kıymayla karıştırıyoruz. Beşamel sos pişince içine muskat rendesi , karabiber ve yumurta ekliyoruz, çırpıyoruz.
Kare borcamın altına ıspanağı döşüyoruz.  Üstüne akışkan kıvamda hazırladığımız beşamel sosu döküp, kaşar rendesiyle kaplıyoruz.. Fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.






Tel Şehriyeli Salata

Yarım pk. tel şehriye
3 parça haşlanmış tavuk göğsü (didilmiş)
1 kutu mısır
7-8 kornişon turşu
yarımşar demet maydanoz ve dereotu (kıyılmış)
2 sivribiber
2 kırmızıbiber
3 dal taze soğan
1 çay b. nar ekşisi
1 çay b. zeytinyağı

Tel şehriyeyi yarım çay b. yağla kavur. Tavuk suyuyla haşla. Diğer malzemeleri küçük küçük kesip karıştır. Nar ekşisini yarım çay b. yağla incelt ve salataya sos olarak dök.

0 yorum:

Yorum Gönder