Yılbaşında yaptığım karlar üzerinde yolculuk pastam :)
Herkese mutlu huzurlu herşeyden önemlisi sağlık dolu bir yıl dilerim..Yine su gibi geçiverdi bir yıl daha.İnşallah bu yıl felaketlerden uzak acısız,üzüntüsüz bir yıl olur.Bu arada bloğumu çok özledim.Bu sefer gerçekten uzun bi ara oldu.Yazmayalı üç hafta oldu sanırım.Allahtan güzel nedenlerim vardı yazmamak için.Anlayacağınız kötü bişey olupta yazmamazlık etmedim.Ankaradan ablam bizi ziyarete geldi.Ama biraz az kaldı :( sadece dört güncük..Ama çok iyi geldi bana bu ziyaret..Gezdik,bol bol sohbet ettik.Güzel yemekler yapıp yedik.Ablamın güzel tariflerini ilerleyen günlerde paylaşıcam inşallah bloğumda.Veee ablam gittikten sonrada hafta sonu eşimin ailesi geldi.Onlarlada güzel bir yılbaşı geçirdik hep birlikte.Bugünde onlar için hazırladığım ve çok beğendikleri yılbaşı pastamı paylaşmak istiyorum sizlerle..Şirin bir pasta oldu.Bakalım nasılmış:)
Afiyet olsun:))
Kreması
- 1 adet yumurta
- 4 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 4 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı katı yağ
Yapılışı
Kremayı hazırlamak için yumurta,şekerimizi,unumuzu ve sütü blendırdan geçirip.Tencereyi ateşe koyun ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ocaktan almaya yakın vanilyayı ve yağınızı ekleyin.Mikserle iyice karışana kadar biraz çırpın.Sonra kremamızı hafif soğumaya bırakın.(kremayı kakaoluda yapabilirsiniz)
Pasta kekimide en sık kullandığım pandispanya tarifimle hazırladım..Bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.Kekimizi piştikten ve hafif soğuduktan sonra ikiye böldüm.Ve bir bardak ılık sütlü şekerli karışımla hafifçe ıslattım.Siz eğer ıslak bir kek seviyorsanız bolca ıslatabilrisiniz.Ben daha kuru sevdiğim için bir bardak süt yeterli geldi.Kreması için Tiramisu tarifimlerimde kullandığım bu kremada ufak oynamalar yaptım.Çok hafif ,lezzetli bir pastacı kreması oldu.Islattığım kekin alt katına kremanın bir kısmını güzelce yaydım.Üzerinede 1 adet büyük muzu ince ince dilimledim.Bolca bitter damla çikolata serptim.Diğer pasta katınada çok hafif krema sürdüm.Bunu yapmazsam eğer bazen kek yerken ayrılabiliyor.Krema sürdüğümüzde birbirine iyice yapışmış oluyor.O katıda diğer katın üstüne dikkatlice yerleştirip kalan kremayıda spatula yardımıyla güzelce yaydım.En son olarak kar görüntüsü vermek için bolca hindistan cevizi serptim.Hindistan cevizini çok seviyorum.Siz bunu çikolata rendeleyerek yada başka pasta süsleriyle süsleyerek zevkinize ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz.Çok çeşitli alternatifler var.Bir gün dolapta beklettiğiniz pastanızı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun:))
0 yorum:
Yorum Gönder