Laz Böreği Tarifi
MALZEMELER
1 yumurta
1 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket kabartma tozu
Un
Krema malzemeleri:
4 kilogram süt
5 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
Şerbetin malzemeleri:5 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
2-3 kaşık su
1 yemek tereyağı
2 kaşık yoğurt
Hamurun yapılışı
Yufkanın malzemelerini bir kaba alıp, kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün.her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın.
Yufkanın malzemelerini bir kaba alıp, kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün.her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın.
Kremanın yapılışı:
Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin.
Kaynamaya başlayınca alın.
Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin.
Kaynamaya başlayınca alın.
YAPILIŞI
Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin. Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın. 4 yufkayı yerleştirip üzerine ılıyan kremayı dökün. Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirin.Kalan 4 tane yufkayı da aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyun. Son olarak tepsinin üzerine kalan tereyağını da gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında (180 derece) 45 dk. pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın. Şerbetini de pişirip, ılıtın.Fırından çıkan böreğin üzerine dökün. Afiyet olsun.
Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin. Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın. 4 yufkayı yerleştirip üzerine ılıyan kremayı dökün. Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirin.Kalan 4 tane yufkayı da aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyun. Son olarak tepsinin üzerine kalan tereyağını da gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında (180 derece) 45 dk. pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın. Şerbetini de pişirip, ılıtın.Fırından çıkan böreğin üzerine dökün. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder