PATLICAN MUSAKKA
Geçen gün bahçedeki patlıcanları topladık ve artık bitirdik. Bahçede yetiştirenleriniz bilir; doğal ve ilaçsız yetiştirilen patlıcanlarda çekirdek biraz bol oluyor. Nedendir bilmiyorum ama böyle oluyor gerçekten. Neyse ki lezzette problem yok; süper, mis gibi:) O patlıcanların daha önceki partileriyle Türk Mutfağı'nın en bilindik klasikleri sırayla yapıldı, hepsi yakında bir bir blogda arz-ı endam eyleyecek.. Ama önce benim en sevdiğim: Musakka ve cacık.. Afiyet olsun..
Malzemeler:
**********************
*Yarım kg. patlıcan
*200 gr. dana kıymaası
*2-3 adet domates
*1-2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 adet yeşil biber
*2-3 diş sarımsak
*Zeytinyağı, tuz, karabiber
Yapılışı:
****************
*Patlıcanları önce boydan ikiye kesin, sonra da enine ikişer santimlik dilimler halinde doğrayıp tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin.
*Acısı çıkan patlıcanları ister bol yağa atarak kızartın, ister benim gibi iki kaşık kadar sıvıyağda spatülle döndüre döndüre kavurun.
*Kavrulmuş patlıcanları fırın tepsisine yayın, kenarda beklesin.
*Soğanı, sarımsağı ve biberi sıvıyağda soteleyin.
*Kıymayı ilave edip sotelemeye devam edin.
*Rendelediğiniz veya küp doğradığınız domatesi, salçayı, tuz ve baharatı ilave ederek domaatesler pişene kadar ocakta tutun, suyunu fazla çektirmeden altını kapatın.
*Kıyma harcını patlıcanların üzerine dengeli bir şekilde yayın ve 220-230 derece fırında kıymanın üzeri biraz kızarana kadar tutun ve çıkarıp sıcak sıcak servis edin.. Ama mutlaka cacık eşliğinde:)
Malzemeler:
**********************
*Yarım kg. patlıcan
*200 gr. dana kıymaası
*2-3 adet domates
*1-2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 adet yeşil biber
*2-3 diş sarımsak
*Zeytinyağı, tuz, karabiber
Yapılışı:
****************
*Patlıcanları önce boydan ikiye kesin, sonra da enine ikişer santimlik dilimler halinde doğrayıp tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin.
*Acısı çıkan patlıcanları ister bol yağa atarak kızartın, ister benim gibi iki kaşık kadar sıvıyağda spatülle döndüre döndüre kavurun.
*Kavrulmuş patlıcanları fırın tepsisine yayın, kenarda beklesin.
*Soğanı, sarımsağı ve biberi sıvıyağda soteleyin.
*Kıymayı ilave edip sotelemeye devam edin.
*Rendelediğiniz veya küp doğradığınız domatesi, salçayı, tuz ve baharatı ilave ederek domaatesler pişene kadar ocakta tutun, suyunu fazla çektirmeden altını kapatın.
*Kıyma harcını patlıcanların üzerine dengeli bir şekilde yayın ve 220-230 derece fırında kıymanın üzeri biraz kızarana kadar tutun ve çıkarıp sıcak sıcak servis edin.. Ama mutlaka cacık eşliğinde:)
0 yorum:
Yorum Gönder