Şam Kurabiyesi Tarifi
MALZEMELER
Bir kapta yumurta, yoğurt, yağ, şeker, portakal suyu ve rendesi iyice karıştırılır. Karbonat ve elenmiş un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir. Yağlı kağıt serili tepsiye, iri yuvarlaklar alınıp + şekli verilen ve toz şeker serpilen kurabiyeler aralıklı olarak dizilir.( hamur elinize yapışmasın diye elinizi önce suya batırın ) Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
- 3-4 adet yumurta
- 250 gr. yumuşak margarin (oda sıcaklığında)
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 portakal suyu ve rendesi
- 3 yemek kaşığı yoğurt (ılık)
- 1 paket kabartma tozu veya 1 tatlı kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
Bir kapta yumurta, yoğurt, yağ, şeker, portakal suyu ve rendesi iyice karıştırılır. Karbonat ve elenmiş un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir. Yağlı kağıt serili tepsiye, iri yuvarlaklar alınıp + şekli verilen ve toz şeker serpilen kurabiyeler aralıklı olarak dizilir.( hamur elinize yapışmasın diye elinizi önce suya batırın ) Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder