Deniz Börülcesi Salatası Tarifi
MALZEMELER
Deniz börülcelerini iyice yıkayıp süzün sonra, düdüklü tencerede 5 dakika haşlayın. Musluğun altında 2 dakika yıkayın ve iyice süzdürün. Saplarından tutup kendinize doğru çekerek etli yaprak şeklindeki yenen kısımlarını ayırın ve tabağa alın 10 dakika dinlendirin.
sosun yapılışı:
- 7 demet deniz börülcesi
- 5-6 adet brüksel lahanası
- 5-6 adet kiraz domatesi
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 kaşık sıvıyağ
- 1 kaşık üzüm sirkesi
Deniz börülcelerini iyice yıkayıp süzün sonra, düdüklü tencerede 5 dakika haşlayın. Musluğun altında 2 dakika yıkayın ve iyice süzdürün. Saplarından tutup kendinize doğru çekerek etli yaprak şeklindeki yenen kısımlarını ayırın ve tabağa alın 10 dakika dinlendirin.
sosun yapılışı:
- sarımsakları kaseye alıp tuzla ovun.
- içine sıvıyağ ve üzüm sirkesini ekleyip karıştırın
- deniz börülcelerinin üstüne alın ve harmanlayın
- son olarak brüksel lahanası ve domatesleri dilimleyerek salatanızı süsleyin ve servis yapın. ( arzu edenler üzerine yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı pul biberle servis yapabilir )
0 yorum:
Yorum Gönder