PATLICAN SÖĞÜRME

Geçtiğimiz Cuma günkü yemek davetime hazırlığım sırasında "arkadaşlarıma közlenmiş patlıcanla nasıl bir şey yapsam, salatasını mı yoksa yoğurtlusunu mu?" diye düşünüp dururken, nette sevgili Hande'nin (SARI MUTFAK) bu nefis tarifine rastladım. İyi ki de rastlamışım, misafirlerim de bayıldı biz de.. Aynen Hande'nin de dediği gibi, bugüne kadar közlenmiş patlıcanın bu halini hiç görmemiş ve yememiştim. Ancak soğuk zeytinyağlı veya meze olarak nefis bir lezzetmiş, hep beraber öğrenmiş olduk.. Denemeyen patlıcanseverlere orijinal tarifin burada olduğunu hatırlatıyor ve mutlaka tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun..
 Malzemeler:
**********************
2 adet közlenmiş bostan patlıcanı
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2-3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates  
2 adet kesme şeker
Tuz
Pul biber
Üzeri için maydanoz
Yapılışı:
***************************
*Bildiğiniz şekilde közlediğiniz patlıcanları küp küp doğrayın.
*Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında biraz çevirdikten sonra doğradığınız biberleri de ekleyin ve biraz daha kavurun.
*Küp küp doğradığınız domatesleri katıp hepsini biraz kavurun.
*Patlıcanları, tuzu ve pul biberi, bir çay bardağı suyu ekleyip birlikte pişmeye bırakın. 
*Suyunu çektiğinde yemeği yayvan bir servis tabağına (tercihen kayık tabağa) alın ve biraz ılındığında üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin (patlıcan zaten önceden pişmiş olduğu için malzemeri pişene kadar beklemeniz yeterli olacaktır, erimemesi için tetikte olun)
*Soğuk servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder