Buğday Salatası
Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı bu günlerde evlerimizde salata çeşitlerinin daha çok tüketildiğini düşünerek bu doyurucu özelliği fazla olan tarifi eklemeyi uygun gördüm.
Malzemeler:
- 2 su bardağı buğday
- dereotu
- soğan,sarımsak
- yeşil soğan
- maydanoz
- salça
- kornişon turşu
- mısır
- közlenmiş kırmızı biber
- nar ekşisi
- limon
- zeytinyağı
- tuz
- Buğdaya su ekleyip bir taşım kaynatın.( bir gece önceden yapılır)
- Kuru soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar yağda soteleyin.
- İçine 3 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin.İsteğe göre acı biber salçasıda eklenebilir.
- Ocaktan alıp buğdayın soğumasını beklerken iç malzemeler doğranır.
- Nar ekşisi, limon , zeytinyağı ,tuz eklenir.
- Doğranan malzemelerde eklenip soğuk olarak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder