EROS AŞK PASTASI
Dr. Oetker'le Sevgililer Günü Etkinliği' ne katılan bütün arkadaşlarım yazdılar ama bende sıra gelemedi bir türlü bu pastaya. İşte bugün bir kez de benden dinleyeceksiniz:) Olur ya kaçıran arkadaşımız varsa bir ucundan yakalasın diye.. Macera aramak istemiyorsanız veya pandispanyayı bazen tutturamıyorsanız garantili yaş pasta için haydi iş başına:) Afiyet olsun..
Malzemeler:
**********************
Pandispanya için:
---------------------------------
*175 gr (1,5 su bardağı) Dr. Oetker Pandispanya Un
*2 yumurta
*4 yemek kaşığı su
Islatmak için:
-----------------------------
*12 yemek kaşığı süt
*3-4 damla rom veya limon, hindistan cevizi aroması
Dolgu için:
--------------------------------
*1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı (veya çikolatalı) Dolgu Kreması
*200 ml.(2 çay bardağı) buzdolabında soğumuş süt
*2-3 yemek kaşığı fındık/badem/ceviz kırığı
*2-3 yemek kaşığı Dr. Oetker Damla Çikolata
*İstenirse çilek/muz/vişne/ananas gibi meyveler)
(Ara dolgunun çok şişirilmesi durumunda, pandispanyanın üst katı yana kayma eğilimi gösterebiliyor, o nedenle çok kalın dolgu yapılmamasında fayda var)
Üzeri ve yanı için:
---------------------------------------
*1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
*300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğumuş süt
2-3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
*Dr. Oetker Çikolata Kalpler
*Eros şeklinde şablon (şablon dilediğiniz şekillerde olabilir )
*Kalp şeklinde kalıp, 24 cm. (Dr. Oetker Tradition Kek kalıbı olabilir)
Yapılışı:
**************************
*Öncelikle fırınınızı 170 dereceye ayarlayın. Kalıbı margarin ile yağlayın.
*Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Yağladığınız kalıba döküp fırında pişirin.
*Fırından alıp 5 dakika kadar soğutun ve kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
*Islatma sıvısı için sütün içine aromayı katıp karıştırın. Soğuyan pandispanyayı enine ikiye ayırın ve ilk katı servis tabağına alın. Üstünü sıvının yarısını ıslatın.
*2 çay bardağı sütle dolgu kreması poşetindeki malzemeyi mikserle önce düşük devirde 1 dakika, daha sonra yüksek devirde 1 dakika daha çırpın.
*Pandispanyanın ilk katının üstüne tamamını yayın. Dolgu malzemelerinin diğerlerini kremanın üstüne yerleştirin.
*İkinci kat pandispanyayı kapatın ve kalan aromalı süt ile onu da ıslatın.
*Vanilinli pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk sütle 2-3 dakika çırpın.
*Krema sıkmak için hazırladığınız ucu delik torbaya veya krema enjektörüne 4 yemek kaşığı kadar krema doldurup ısınmaması için buzdolabında bekletin.
*Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın.
*Buzdolabındaki kremayı sıkma aparatıyla sıkarak pastanın üst sınırlarına minik çiçekler yapın.
*Orta kısmı şablon için boş bırakın.
*Pastayı buzdolabında bekletin. Servisten hemen önce şablonu pastanın tam ortasına yavaşça ve yapıştırmadan yatırın.
*Kakaoyu çay süzgeci ile kenardaki boşluklara ve yanlara eleyerek yağdırın.
*Bir maşa yardımı ile kremaya yapışık olmayan herhangi bir kısmından tutup kaldırın.
*Şablonun dışını ve pastanın yanların çikolata kalpler ile süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder