Protein Deposu: Etli Garnitür Sebze Yemeği

Malzemeler:
1 kg sebze (türlü için 250'şer gr. Fasulye, bamya, kabak, patlıcan)
250 gram Kuşbaşı et
1,5 çorba kaşığı yağ
2 adet soğan
2 adet domates veya bir kaşık salça
1-2 adet sivri biber
Tuz
Hazırlanışı:
İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur. Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça konup karıştırılır. Su (2-3 bardak) konup et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yıkanıp ayıklandıktan sonra doğranmış sebze ete ilave edilir. Karıştırılıp kapak kapatılır. Orta ateşte 5-10 dakika kavrulur. Üzerini geçmeyecek kadar su konup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (taze sebzeler kendisi su bıraktığı için az su koymalı, gerektiğinde azar azar sıcak su ilave edilmelidir.) Ateşten alınmadan 5-10 dakika önce tuz atılır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder