Zeytinyağlı Sebze Yemeği Tarifi (Kabak, Pırasa, Bakla)

Malzemeler:
1 kg. Sebze (fasulye, kabak, yer elması, pırasa, bakla)
1/2 su bardağı zeytinyağ
2 adet soğan
2 domates veya yarım kaşık salça
1-2 çay kaşığı şeker
Tuz
Hazırlanışı:
Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve doğranır. İnce doğranmış soğan ile zeytinyağ hafif pembe kavrulur. Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça katılır. Sebzeler ve şeker ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp 5-10 dakika kavrulur. Su konup orta ateşte pişirilir (1-1,5 bardak su). Kapak aralanarak soğutulur (kurumaması ve kararmaması için).
Dip Not:
1) Kabak pişirirken, sarımsak, maydanoz, dereotu koyunuz.
2) Pırasa ve yer elması pişirirken soğanla beraber 1-2 doğranmış havucu kavurunuz. Sebzeyi ilave edince de yarım kahve fincanı yıkanmış pirinç koyunuz.
3) Bakla pişirirken, 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış unlu su koyunuz (baklaya salça konmaz).
4)Düdüklü tencerede yemek pişirirken buharlaşma az olacağından daima daha az su konulmalıdır.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder