Ezogelin Çorbası


Malzemeler
1 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı
domates salçası
5 su bardağı et suyu
veya su
1 su bardağı kırmızı
mercimek
1 çay bardağı ince
bulgur
1 tatlı kaşığı pul biber 
tuz

ÜZERİNE:
1-2 tatlı kaşığı kuru nane
Ezogelin Çorbası Tarifi:
Soğanı incecik doğrayın; derin bir tencereye tereyağı ile birlikte koyun. Altın sarısı renk alana kadar kavurun.
Salçayı katın. Güzel kokusu gelene kadar 1-2 dakika kavurun. Et suyunu veya suyu ilave edin. Yıkanıp süzülmüş mercimeği katın, bir taşım kaynatın. Kaynar suya ayıklanmış bulguru, pul biberi ve tuzu ilave edin. Arada sırada karıştırarak mercimek yumuşayana kadar pişirin. Ezogelin Çorbasının üzerine kuru nane serpiştirdikten sonraçorbayı servis yapın.AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder