Ispanaklı Kol Böreği
Malzemeler:
4 su bardağı un
Tuz, sıvıyağ ve su
Tuz, sıvıyağ ve su
İçi için:
400 gram mantar
1 adet soğan
250 gram ıspanak
tuz ve karabiber
1 adet soğan
250 gram ıspanak
tuz ve karabiber
Malzemeleri karıştıracağımız kaba öncelikle 4 su bardağı un, tuz ve sıvıyağı koyalım. Karışıma alabildiği kadar su ilave ederek, hamurumuz, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Bu arada iç harcımız için soğanlar yemeklik olarak dilimlenir ve tavada sıvıyağ ile sote yapılır. Üstüne mantarlar da dilimlenerek eklenir ve soteye devam edilir. Mantarlar suyunu koyuverip çektikten sonra yağa bindiğinde, doğranan ıspanaklar eklenerek pişirilir. Şimdi hazırladığımız hamurlarımızı beze yapalım ve tatlı tabağı iriliğinde açılım. Açtıktan sonra hamurların her bir katını yağlayacak şekilde üst üste dizelim. Bundan sonra da hamur, tepsi büyüklüğünde açılır ve içine hazırladığımız harç doldurularak sarılır ve yağladığımız tepsiye alırız. Fırında üstü kızarana dek pişirilir..tabaklara konularak servis yapılabilir afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder