Kabak veya Patlıcanlı İmam Bayıldı Tarifi

Malzemeler:
8 küçük (patlıcan veya kabak)
4-5 soğan
1 demet maydanoz
2 dal nane
3 domates
7-8 diş sarımsak
3 sivri biber
1 su bardağı zeytinyağ
1 kahve kaşığı şeker
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur.tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır. (kabaklar kazınıp baş ve uç kısımlar kesilir.) Zeytinyağda hafif pembe kızartılır. Tepsiye dizilir. Üzerleri boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir. 4 yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber, sarımsak, Zeytinyağda kavrulur. Soyulup doğranmış domates konup karıştırılır. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir.
Kızartılan sebzenin içinde doldurulur. Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder