Meşhur Patlıcan Karnıyarık Tarifi
6 küçük patlıcan
250 gr. Dana kıyma
3 kaşık yağ
2 soğan
3 domates
3 sivri biber
Yarım demet maydanoz
tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur.tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır. Yağda çevirerek kızartılır. Tepsiye yerleştirilip boydan boya, bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir. İnce doğranmış soğan, biber, kıyma yağ ile kavrulur. Soyulup doğranmış domates ile de biraz çevrilir. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edilir.
Patlıcanların içine doldurulur. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir. Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder