Kısır
arifetarifgerek sitesinde yayınlanan Remziye hanımın bu kısır tarifi bildiğimiz kısırdan çok farklı bir lezzette, ben çok beğendim, siz de denerseniz pişman olmazsınız.
2 su bardağı köftelik bulgur,
1,5 su bardağı sıcak su,
2 yemek kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı biber salçası,
yarım çay bardağı limon suyu,
1,5 tatlı kaşığı tuz,
yarım demet maydanoz,
7-8 dal taze soğan,
10-15 tane kornişon turşu,
yarım su bardağı zeytinyağı,
3 çorba kaşığı nar ekşisi,
1 diş rendelenmiş sarımsak,
sumak,
karabiber,
kırmızı biber.
Yapılışı:
Bulgur bir kaseye konur, üzerine domates ve biber salçası eklenir. Limon suyu ve tuz sıcak suya karıştırılıp bulgurun üzerine dökülür, karıştırılır, üzeri örtülür, 15-20 dakika bekletilir. Sarımsak rendesi, sumak, karabiber ve kırmızı biber eklenip elle yoğrulur. Doğranmış maydanoz, soğan ve turşu da ilave edilir. En son zeytinyağı ve nar ekşisi karıştırılıp kısırın üzerine dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder