Anneanne Kurabiyesi

Anneanne Kurabiyesi
Malzemeler:
* 250 gram yumuşak margarin
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 2 adet yumurta
* 5.5-6 su bardağı kadar un
* 1.5 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
Üzeri İçin :
* Yumurta sarısı

Hazırlanması:
* Margarin, yoğurt, toz şeker, vanilya, kabartma tozu ve 2 yumurtayı karıştırın. Azar azar un ekleyin.
* Bu arada hamuru devamlı yoğurun (bana 5.5-6 su bardağı kadar un yeterli oldu, ama yumuşak hamur kıvamını tam tutturmak biraz zahmetli olduğu için unu aralıklarla eklemeyi ihmal etmeyin).
* Yumuşak hamur kıvamını yakalayınca hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle simit yapacakmış gibi uzun çubuk şekli verin.
* Çubuğun bir ucunu hafifçe kıvırın. Diğer ucunu bunun etrafına dolayın.
* Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve toz şeker serpin.
* Önceden ısıtılış 200 C kızgın fırında kurabiyelerin üzerleri kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder