Malzemeler: * 250 gram yumuşak margarin * 1 su bardağı yoğurt * 1 paket kabartma tozu * 2 adet yumurta * 5.5-6 su bardağı kadar un * 1.5 su bardağı toz şeker * 1 paket vanilya Üzeri İçin : * Yumurta sarısı
Hazırlanması: * Margarin, yoğurt, toz şeker, vanilya, kabartma tozu ve 2 yumurtayı karıştırın. Azar azar un ekleyin. * Bu arada hamuru devamlı yoğurun (bana 5.5-6 su bardağı kadar un yeterli oldu, ama yumuşak hamur kıvamını tam tutturmak biraz zahmetli olduğu için unu aralıklarla eklemeyi ihmal etmeyin). * Yumuşak hamur kıvamını yakalayınca hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle simit yapacakmış gibi uzun çubuk şekli verin. * Çubuğun bir ucunu hafifçe kıvırın. Diğer ucunu bunun etrafına dolayın. * Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve toz şeker serpin. * Önceden ısıtılış 200 C kızgın fırında kurabiyelerin üzerleri kızarana kadar pişirin. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder