Malzemeler: * 200 gram margarin * 75 gram toz şeker * 1 paket vanilya * 1 adet yumurta sarısı * Bir tutam karanfil ve tuz * Yarım tatlı kaşığı tarçın * 300 gram un * 3 çorba kaşığı fıstık ezmesi * 100 gram pudra şekeri * Yarım portakalın suyu * Bir miktar un * 50 gram esmer şeker * 150 gram tuzsuz yer fıstığı Bu Malzemeler yaklaşık 30 adet içindir.
Hazırlanması: * Margarini şeker, vanilya, yumurta sarısı, tuz, karanfil ve unla karıştırıp yoğurun. Hamuru bir folyoya sarıp 2 saat buzdolabında bekletin. * Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Esmer şekeri kısık ateşte eritin. 100 gr kadar fıstığı kıyın. Ardından fıstık ezmesi ile birlikte şekere katıp bir kenarda bekletin. * Düz bir zemini unlayın. Hamurun yarısını yarım cm kalınlığında açın. Hamurun diğer yarısını aynı büyüklükte açıp her iki parçayı üst üste yerleştirin ve ikiye bölün. * Hamurdan 1 cm kalınlığında şeritler kesip burgu şeklini alacak biçimde bükün. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip burgu çubukları üzerine yerleştirin. 10 dakika fırında pişirin. * Pudra şekeri ve portakal suyunu karıştırıp çubukları süsleyin. Kalan fıstıkları kıyıp çubukların üzerine serpin. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder