Malzemeler: * 100 gram bitter çikolata * 200 gram margarin * 100 gram toz şeker * 100 gram kıyılmış badem * 300 gram un
Hazırlanması: * Çikolatayı büyük parçalar halinde kıyıp benmari usulü eritin. Soğumaya bırakın. * Margarin ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıp çikolataya ilave edin. Badem ve unu ekleyip hızla yoğurun. Hamuru 3 cm kalınlığında rulolar halinde şekillendirip bir folyoya sarın ve 3 saat buzdolabında bekletin. * Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Hamurdan 1 cm kalınlığında parçalar kesip yarım ay biçiminde şekillendirin. * Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Aydede kurabiyelerini tepsiye yerleştirip fırında 10 dakika kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Not: * Malzemeler yaklaşık 90 adet kurabiye içindir. Öneri : * Kurabiyeleri süslemek için 200 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ardından kurabiyeleri süsleyin. * 100 gram beyaz çikolatayı eritip kurabiyeleri süsleyip üzerine pudreşekeri serpin. Ya da üzerlerine sadece pudraşekeri serpin. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder