Malzemeler: 16 Tane Külah İçin : * 12 adet milföy hamuru 1 litre süt * 6 yemek kaşığı nişasta * 6 yemek kaşığı şeker * 2 poşet krem şanti * 2-3 yemek kaşığı file badem Süslemek İçin : * Çilek * Toz yeşil fıstık * Pudra şekeri
Hazırlanması: * Milföy hamurlarını merdaneyle incelterek yarım cm kalınlığında şeritler halinde kesin. * (Pastane malzemesi satan yerlerde bulunan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.) * Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın). * Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. * En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın. * Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (Dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları koyabilirsiniz.) * Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin, içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder