Palyaço Külahı

Palyaço Külahı
Malzemeler:
16 Tane Külah İçin :
* 12 adet milföy hamuru 1 litre süt
* 6 yemek kaşığı nişasta
* 6 yemek kaşığı şeker
* 2 poşet krem şanti
* 2-3 yemek kaşığı file badem
Süslemek İçin :
* Çilek
* Toz yeşil fıstık
* Pudra şekeri

Hazırlanması:
* Milföy hamurlarını merdaneyle incelterek yarım cm kalınlığında şeritler halinde kesin.
* (Pastane malzemesi satan yerlerde bulunan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
* Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
* Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın.
* En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
* Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (Dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları koyabilirsiniz.)
* Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin, içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.

0 yorum:

Yorum Gönder