Malzemeler: * 1 paket kuru maya * 130 ml ılık süt * 25 gram toz şeker * 340 gram un * 80 gram erik marmelatı * 45 gram haşhaş * 2 çorba kaşığı pudra şekeri * Hazır vanilya sosu * 1 adet yumurta * 1 yumurta sarısı * 80 gram yumuşak margarin * Tuz
Hazırlanması: * Maya, süt, toz şeker, un, yumurta, yumurta sarısı, 80 gr margarin ve bir tutam tuzu bir kasede karıştırıp hamur halini alana kadar yoğurun. * Kasenin üzerini kapatıp ılık bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirin. Sürenin sonunda hamur iki katı büyüklüğe ulaşmalı. Hamuru tekrar yoğurup yeniden 15 dakika kadar dinlendirin. * Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Parçaları top olarak şekillendirin. Orta bölümlerine birer çukur açıp birer çorba kaşığı erik marmelatı ekleyin. * Ardından üzerini hamurla kapatıp yeniden top şekli verin. Kurabiyelerin üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. * Bir tencereye 2 cm yüksekliğinde su doldurun. Tencerenin içine suya değmeyecek biçimde bir süzgeç yerleştirin. Pişirme işlemi için süzgeci bulunan patates kızartma tencerelerini kullanabilirsiniz. * Su kaynadıktan sonra kurabiyeleri süzgecin içerisine yerleştirin ve 12 dakika kadar buharda pişirin. Bu işlem esnasında tencerenin kapağı kapalı olmalı. Ardından ateşten alıp 1-2 dakika daha tencerede bekletin. * Kurabiyelerin üzerine haşhaş ve pudra şekeri serpip servis yapın. Dilerseniz vanilya sosu ile de ikram edebilirsiniz. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder