Malzemeler: * 60 gram Antep fıstığı * 150 gram tereyağı * 1 adet limon * 50 gram nişasta * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu * 200 gram pudra şekeri * Yeşil gıda boyası * Bir miktar toz şeker * 150 gram toz şeker * 1 paket vanilya * Bir tutam tuz * 200 gram un * Bir miktar un Not: Malzemeler yaklaşık 60 adet kurabiye içindir.
Hazırlanması: * Fıstığı çok ince kıyın. Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Limonu yıkayıp kuruladıktan sonra kabuğunu rendeleyin. Suyunu sıkın. * Şekeri 3 çorba kaşığı limon suyu, limon kabuğu, vanilya, tuz ve tereyağı ile karıştırın. Un, nişasta, kabartma tozu ve fıstığı ilave edin. Hamuru bir folyoya sarıp 3 saat buzdolabında bekletin. * Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Düz bir zemini unlayın. Hamuru yarım cm inceliğinde açıp 5 cm çapında daireler çıkarın. * Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Kurabiyeleri tepsiye yerleştirin. Fırında 15 dakika kadar pişirip soğumalarını bekleyin. * Pudra şekerini kalan limon suyu ile karıştırın. Karışımdan bir miktar ayırın. Kalanına gıda boyasını ekleyin. Kurabiyelerin üzerine yeşil karışımı dökün. Kuruduktan sonra kalan karışımla süsleyin. Üzerine toz şeker serpip servis yapabilirsiniz. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder