Çikolata Ve Karamelli Kurabiye

Çikolata Ve Karamelli Kurabiye

Malzemeler
* 200 gr un
* 50 gr kakao
* 75 gr esmer şeker
* 175 gr tereyağı
Karameli için:
* 750 gr koyulaştırılmış süt (condensed milk)
* 100 gr şeker
* 100 gr tereyağı

Üzeri için:
* 200 gr beyaz çikolata
Hazırlanması:
Un, kakao, şeker ve tereyağını mutfak robotunda karışım kırıntı haline gelene kadar karıştırıyoruz. Hızını arttırıp karıştırmaya devam ediyoruz.  Daha sonra karışımı hafif unlanmış bir yüzeye alıp yoğuruyoruz.
30X20 bir kalıbı yağlıyoruz ve karışımı kalıba bastırarak yayıyoruz. Kurabiyelerimizi önceden 180 C?ye ısıttığımız fırında 20 dakika pişiriyoruz.Yoğunlaştırılmış sütümüzü şeker ve tereyağını sürekli karıştırarak 15 dakika pişiriyoruz.
Beyaz çikolatamızı benmari usulü eritip karamelimizin üzerine döküyoruz.
Kurabiyelerimiz oda sıcaklığına geldikten sonra, kare şeklinde dilimleyip servis ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder