İçi Malzemeleri: * 3 elma * 2 yemek kaşığı toz şeker * 1 yemek kaşığı tarçın Malzemeler: * 1 bardak yoğurt * 1 bardak toz şeker * 1 paket margarin (250 gr, eritilmiş) * 1 adet yumurta * 1 paketten 1 çay kaşığı az kabartma tozu * Un
Hazırlanması: * Önce un hariç tüm malzemeleri karıştırıyor, sonra kıvamı buluncaya kadar unu azar azar eliyorsunuz. * Kıvamı tutunca iyice yoğuruyorsunuz. Bu kurabiye hamurunun çok fazla yoğrulması gerekiyormuş. Yoğurduktan sonra üzerini örtüp içini hazırlamaya başlıyorsunuz. * Bir tavaya 3 elmayı rendeleyip, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın ilave ederek pişiriyorsunuz. Pişince yarım su bardağından biraz az dövülmüş ceviz ekliyorsunuz. * Hamuru üç bezeye ayırıp her bir bezeyi orta boy pizza hamuru genişliğinde açıyorsunuz (hamur ne çok ince, ne de çok kalın olsun). * Her birini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı içten koyuyorsunuz. * Üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste gelecek şekilde tepsiye diziyor ve üstlerine bir şey sürmeden 170 C’de hafif pembeleşene kadar pişiriyorsunuz. * Biraz soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiyorsunuz (pişerken kenarları hemen kahverengi olmaya başlarsa 150 C’ye getirip öyle pişirin). |
|
0 yorum:
Yorum Gönder