Böğürtlenli Kurabiye

 Böğürtlenli Kurabiye
Malzemeler:
* 1 adet portakal
* 350 gram un
* Bir miktar un
* Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
* 120 gram kıyılmış badem
* 150 gram margarin
* 200 gram toz şeker
* Bir tutam tuz
* 2 adet yumurta
Ayrıca:
* 200 gram böğürtlen marmelatı
* 1 adet yumurta sarısı
* 50 gram kıyılmış Antep fıstığı

Hazırlanması:
* Portakalı yıkayıp kuruladıktan sonra kabuğunu rendeleyin. Margarini toz şeker, tuz, bir miktar portakal kabuğu, yumurta, un, kabartma tozu ve badem ile karıştırıp yoğurun. Hamuru bir folyoya sarıp 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
* Portakalın suyunu sıkıp 4 çorba kaşığı marmelatla karıştırıp kaynatın. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
* Düz bir zemini unlayın. Hamuru 5 mm inceliğinde açın. Hamuru şeritler halinde kesin. Uzun hamurun ortasına hafifçe bir çukur açıp içine marmelatı dökün.
* Yumurta sarısını çırpıp kenar kısımlarına sürün. Ardından kenarlara fıstık serpin. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın.
* Şeritleri tepsiye dizip fırında 10 dakika kadar pişirin. Şeritleri 2-3 cm büyüklüğünde parçalar halinde kesin ve soğumaya bırakın.

0 yorum:

Yorum Gönder