Malzemeler: * 1 adet portakal * 350 gram un * Bir miktar un * Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu * 120 gram kıyılmış badem * 150 gram margarin * 200 gram toz şeker * Bir tutam tuz * 2 adet yumurta Ayrıca: * 200 gram böğürtlen marmelatı * 1 adet yumurta sarısı * 50 gram kıyılmış Antep fıstığı
Hazırlanması: * Portakalı yıkayıp kuruladıktan sonra kabuğunu rendeleyin. Margarini toz şeker, tuz, bir miktar portakal kabuğu, yumurta, un, kabartma tozu ve badem ile karıştırıp yoğurun. Hamuru bir folyoya sarıp 2 saat kadar buzdolabında bekletin. * Portakalın suyunu sıkıp 4 çorba kaşığı marmelatla karıştırıp kaynatın. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. * Düz bir zemini unlayın. Hamuru 5 mm inceliğinde açın. Hamuru şeritler halinde kesin. Uzun hamurun ortasına hafifçe bir çukur açıp içine marmelatı dökün. * Yumurta sarısını çırpıp kenar kısımlarına sürün. Ardından kenarlara fıstık serpin. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. * Şeritleri tepsiye dizip fırında 10 dakika kadar pişirin. Şeritleri 2-3 cm büyüklüğünde parçalar halinde kesin ve soğumaya bırakın. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder