Çilek Kremalı Bisküviler

Çilek Kremalı Bisküviler
Malzemeler:
* 30 gram margarin
* 4 adet yumurta
* 400 gram krem şanti
* 3 çorba kaşığı pudra şekeri
* 4 çorba kaşığı böğürtlen reçeli
* 100 gr toz şeker
* 1 limonun rendelenmiş kabuğu
* 80 gram un
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 400 gram çilek
* ve Tuz

Hazırlanması:
* Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir tepsinin içine fırın kağıdı veya yağlı kağıt yayın. Kağıdın üzerine 8 cm çapında 8 daire çizin.
* Margarini küçük bir tavada eritin. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını 2 çorba kaşığı şeker, 3 çorba kaşığı su ve limon kabuğu ile çırpın. Yumurta akını bir tutam tuzla köpük halini alana kadar çırpın ve bu arada kalan şekeri ilave edin.
* Margarini yumurta sarısına ekleyin. Son olarak yumurta akını, un ve nişastayı süzgeçten geçirip karışıma ilave edin.
* Hamurun yarısını kağıda çizdiğiniz dairelerin üzerinde paylaştırın. Fırında 12-14 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra soğumasını bekleyin ve kağıttan alın. Kalan hamuru aynı şekilde pişirin.
* Bu arada çileği ayıklayıp yıkadıktan sonra yarısını ayırın. Kalanı püre haline getirip bir süzgeçten geçirin.
* Krem şantiyi, pudra şekeri ile birlikte paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Biraz daha katı olması için süt miktarını azaltabilirsiniz. Çilek püresini kremşantiye ekleyin.
* Reçeli küçük bir tavada ısıtın. Çilekli kremayı 8 bisküvinin üzerine paylaştırın. Kalan bisküvilerin alt kısımlarına reçel sürüp kremanın üzerine yerleştirin. Kalan çileklerle bisküvileri süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder