Malzemeler: * 30 gram margarin * 4 adet yumurta * 400 gram krem şanti * 3 çorba kaşığı pudra şekeri * 4 çorba kaşığı böğürtlen reçeli * 100 gr toz şeker * 1 limonun rendelenmiş kabuğu * 80 gram un * 1 çorba kaşığı nişasta * 400 gram çilek * ve Tuz
Hazırlanması: * Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir tepsinin içine fırın kağıdı veya yağlı kağıt yayın. Kağıdın üzerine 8 cm çapında 8 daire çizin. * Margarini küçük bir tavada eritin. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını 2 çorba kaşığı şeker, 3 çorba kaşığı su ve limon kabuğu ile çırpın. Yumurta akını bir tutam tuzla köpük halini alana kadar çırpın ve bu arada kalan şekeri ilave edin. * Margarini yumurta sarısına ekleyin. Son olarak yumurta akını, un ve nişastayı süzgeçten geçirip karışıma ilave edin. * Hamurun yarısını kağıda çizdiğiniz dairelerin üzerinde paylaştırın. Fırında 12-14 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra soğumasını bekleyin ve kağıttan alın. Kalan hamuru aynı şekilde pişirin. * Bu arada çileği ayıklayıp yıkadıktan sonra yarısını ayırın. Kalanı püre haline getirip bir süzgeçten geçirin. * Krem şantiyi, pudra şekeri ile birlikte paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Biraz daha katı olması için süt miktarını azaltabilirsiniz. Çilek püresini kremşantiye ekleyin. * Reçeli küçük bir tavada ısıtın. Çilekli kremayı 8 bisküvinin üzerine paylaştırın. Kalan bisküvilerin alt kısımlarına reçel sürüp kremanın üzerine yerleştirin. Kalan çileklerle bisküvileri süsleyin. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder