Hurmalı Ve Muzlu Kurabiye

Hurmalı Ve Muzlu Kurabiye
Malzemeler:
* 2 su bardağı un
* 3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1/4 tatlı kaşığı tuz
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
* 1 su bardağı hurma (minik minik doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* Yarım paket (125 gr, yarım su bardağı) tereyağı / margarin (veya eşit miktarda sıvıyağ, oda sıcaklığında. Margarin kullanmazsanız tuz da eklemeyin.)
* Yarım su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı kahverengi şeker
* 2 muz (Kararmaya yüz tutmuş, ne kadar olgunlaşmış olursa o kadar iyi olur.)

Hazırlanması:
* Unu, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını bir kaba eleyin. Kabınızı kenara alın. Yağı şekerlerle birlikte 1 dakika çırpın.
* Muzu küçük küçük kesip şekerlere ekleyin. Karışım krema görünümü alana kadar karıştırın. (Muzlardan birkaçı ezilmemiş kalabilir.) Yumurta ve vanilyayı ekleyip 1 dakika daha karıştırın.
* Unlu karışımı ekleyip özleşene kadar karıştırın. (Daha fazla olmasın.) En son hurmaları ilave edin.
* Bir yemek kaşığı yardımıyla kurabiyeleri yağlı kağıt serili 2 tepsiye paylaştırın. Üzerlerini küçük bir spatula veya yemek kaşığı ile düzeltin.
* Önceden ısınmış 175 C fırında yaklaşık 15 dakika (bir kürdanı batırdığınızda temiz çıksın ancak üzerleri kahverengi olmasın) pişirin.
* 5 dakika fırın tepsisinde bekletin daha sonra fırın telinin üzerine alıp tamamen soğumalarını sağlayın

0 yorum:

Yorum Gönder