Malzemeler: * 2 su bardağı un * 3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1/4 tatlı kaşığı tuz * 1 adet yumurta * 1 tatlı kaşığı vanilya esansı * 1 su bardağı hurma (minik minik doğranmış) * 1 tatlı kaşığı tarçın * Yarım paket (125 gr, yarım su bardağı) tereyağı / margarin (veya eşit miktarda sıvıyağ, oda sıcaklığında. Margarin kullanmazsanız tuz da eklemeyin.) * Yarım su bardağı toz şeker * Yarım su bardağı kahverengi şeker * 2 muz (Kararmaya yüz tutmuş, ne kadar olgunlaşmış olursa o kadar iyi olur.)
Hazırlanması: * Unu, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını bir kaba eleyin. Kabınızı kenara alın. Yağı şekerlerle birlikte 1 dakika çırpın. * Muzu küçük küçük kesip şekerlere ekleyin. Karışım krema görünümü alana kadar karıştırın. (Muzlardan birkaçı ezilmemiş kalabilir.) Yumurta ve vanilyayı ekleyip 1 dakika daha karıştırın. * Unlu karışımı ekleyip özleşene kadar karıştırın. (Daha fazla olmasın.) En son hurmaları ilave edin. * Bir yemek kaşığı yardımıyla kurabiyeleri yağlı kağıt serili 2 tepsiye paylaştırın. Üzerlerini küçük bir spatula veya yemek kaşığı ile düzeltin. * Önceden ısınmış 175 C fırında yaklaşık 15 dakika (bir kürdanı batırdığınızda temiz çıksın ancak üzerleri kahverengi olmasın) pişirin. * 5 dakika fırın tepsisinde bekletin daha sonra fırın telinin üzerine alıp tamamen soğumalarını sağlayın |
|
0 yorum:
Yorum Gönder