Tırtıl Kurabiye

Tırtıl Kurabiye
Malzemeler:
* 250 gram tereyağı
* Böğürtlen reçeli
* Çikolata sosu
* İnce dövülmüş ceviz içi
* 2 çay bardağı sıvıyağ
* 3 çay bardağı pudra şekeri
* 1 çay bardağı yoğurt
* Aldığı kadar un

Hazırlanması:
* Un ve kabartma tozu hariç kalan malzemeleri karıştırın. Karışıma bir miktar un ve bir paket kabartma tozu ekleyin.
* Unu azar azar ilave ederek elinize yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 2-3 dakika yoğurun.
* Hamurun bir kısmını tırtıl uçlu huni biçimindeki krema torbasına koyun. Tepsiye parmak uzunluğunda hamurlar sıkın.
* Aynı işlemi kalan hamurlar için de tekrarlayın. Önceden ısınmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
* Tamamen soğuyunca aralarına reçel sürüp yapıştırın. Çikolata sosuna ve ceviz içine bulayıp servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder