Malzemeler: * 250 gram tereyağı * Böğürtlen reçeli * Çikolata sosu * İnce dövülmüş ceviz içi * 2 çay bardağı sıvıyağ * 3 çay bardağı pudra şekeri * 1 çay bardağı yoğurt * Aldığı kadar un
Hazırlanması: * Un ve kabartma tozu hariç kalan malzemeleri karıştırın. Karışıma bir miktar un ve bir paket kabartma tozu ekleyin. * Unu azar azar ilave ederek elinize yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 2-3 dakika yoğurun. * Hamurun bir kısmını tırtıl uçlu huni biçimindeki krema torbasına koyun. Tepsiye parmak uzunluğunda hamurlar sıkın. * Aynı işlemi kalan hamurlar için de tekrarlayın. Önceden ısınmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. * Tamamen soğuyunca aralarına reçel sürüp yapıştırın. Çikolata sosuna ve ceviz içine bulayıp servis yapın. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder