Malzemeler: * 4 adet portakalın kabuğu * 250 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında olacak) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya * Aldığı kadar un * Bir çay bardağı yoğurt * 1 çay bardağı şeker
Hazırlanması: * İlk önce 4 portakalın kabuğunu küp küp doğrayın. Bunu 3 kere kaynatın, her seferinde suyunu değiştirin. * Sonra bir su bardağı su ve bir su bardağı şeker ile kaynatın. (Suyunu çekiyor.) Soğuyunca 250 gr lorla karıştırın. * Karışım soğurken diğer malzemeleri karıştırarak hamuru hazırlayın. Hamurdan parçalar alın ve içlerini doldurun. * Üstü pembeleşene kadar pişirin, çıkınca da bol pudra şekeri dökün. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder