NARLI KUZU KULAĞI SALATASI
Neredeyse bir aydır ara verdim bloğuma yazı yazmaya. Çünkü annem ayın başlarında geçirdiği iki diz protezi ameliyatı sonrası bizde kalıyor. Nekahat süreci, gelen giden sevenlerimiz-sevdiklerimiz, derken fizyoterapi seansları.. Üç haftadır oldukça yoğun, hatta başlarda oldukça sıkıntılı günler geçirdik hep birlikte. Allah beterinden saklasın deyip, hızla iyileşmek için çabalıyoruz. Velhasılı akşamları daha ziyade gönül yorgunluğu içinde serildiğimden, bekleyen tariflerimi epey ihmal ettim. Hepinizi özledim, en kısa zamanda ziyaretlerinize geleceğim.
Dört çeşit lezzet denemesi yaptığımız Tepekule-Miranda etkinliğinden sadece Zeytinyağlı Enginar'ı yazabilmiştim bugüne kadar. Hemen akabinde Bostanlı pazarında fellik fellik "kuzu kulağı yeşilliği" arayıp uzun süre bulamamıştım. Hiç ummadığım halde Menderes pazarında buldum nasılsa.. Ve hemen yapıp fotoğrafladım tabii. Ama yazmaya ancak sıra geldi:) Kuzu kulağı, rokaya benzer görüntüde ve fena halde ekşi bir yeşillik. Kardeşim öylece çıtır çıtır yer hiç muamelesiz. Ben denememiştim ama gerçekten değermiş. Bulabilirseniz mutlaka deneyin diyorum. Afiyet olsun..
Malzemeler:
*****************
*1 demet kuzu kulağı ve dilerseniz yarım demet tere otu
*Ekşi nar taneleri
*Ceviz içi
*Birkaç dilim İzmir tulumu (yoksa kaşar peyniri)
*Sos için sadece zeytinyağı (otun kendisi ekşi, nar da ekşi; limon, vs gerekmiyor)
*Tuz
Yapılışı:
***********************
*Kuzu kulağını ve kullanacaksanız tereyi iyice yıkayın, saplarının kalın kısımlarını kesip atın ve geniş servis tabağına yayın.
*Üzerine nar tanelerini, kırıklanmış iç cevizi serpiştirin.
*Salatalık soyacağınız varsa peynir dilimlerini bu aletle ince ince sıyırarak dilimleyin. Yoksa kesme tahtası üzerinde olabildiğince ince dilimleyerek salatanın üzerine yayın.
*En son olarak zeytinyağı ve tuzu dilediğinizce ekleyip harmanlayın, servis edin.
Dört çeşit lezzet denemesi yaptığımız Tepekule-Miranda etkinliğinden sadece Zeytinyağlı Enginar'ı yazabilmiştim bugüne kadar. Hemen akabinde Bostanlı pazarında fellik fellik "kuzu kulağı yeşilliği" arayıp uzun süre bulamamıştım. Hiç ummadığım halde Menderes pazarında buldum nasılsa.. Ve hemen yapıp fotoğrafladım tabii. Ama yazmaya ancak sıra geldi:) Kuzu kulağı, rokaya benzer görüntüde ve fena halde ekşi bir yeşillik. Kardeşim öylece çıtır çıtır yer hiç muamelesiz. Ben denememiştim ama gerçekten değermiş. Bulabilirseniz mutlaka deneyin diyorum. Afiyet olsun..
Malzemeler:
*****************
*1 demet kuzu kulağı ve dilerseniz yarım demet tere otu
*Ekşi nar taneleri
*Ceviz içi
*Birkaç dilim İzmir tulumu (yoksa kaşar peyniri)
*Sos için sadece zeytinyağı (otun kendisi ekşi, nar da ekşi; limon, vs gerekmiyor)
*Tuz
Yapılışı:
***********************
*Kuzu kulağını ve kullanacaksanız tereyi iyice yıkayın, saplarının kalın kısımlarını kesip atın ve geniş servis tabağına yayın.
*Üzerine nar tanelerini, kırıklanmış iç cevizi serpiştirin.
*Salatalık soyacağınız varsa peynir dilimlerini bu aletle ince ince sıyırarak dilimleyin. Yoksa kesme tahtası üzerinde olabildiğince ince dilimleyerek salatanın üzerine yayın.
*En son olarak zeytinyağı ve tuzu dilediğinizce ekleyip harmanlayın, servis edin.
http://lezzetlisomunlar.blogspot.com.tr/2013/04/narli-kuzu-kulagi-salatasi.html
YanıtlaSil