Kandil Simiti Hazırlanışı Ve Yapımı




Malzemeler

100 gr. tereyağı
2 çorba kş. sirke
2 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1,5 çorba kş. toz şeker
1/2 su br. yoğurt
2 tatlı kş. mahlep
1 çay br. zeytin yağı
Üzeri için:
Yumurta akı
Susam
Hazırlanışı :
Derin bir kabın içine yumurta sarılarını aldıktan sonra sıra ile yumuşatılmış tereyağı,sıvı yağı,yoğurdu,mahlebi,tuzu ve toz şekeri ardından sirkeyi alalım.Bu karışımın üstüne yavaş yavaş un dökerek kıvama gelene kadar yoğuralım.Hamurdan parçalar kopararak simit şeklini verelim sonra da sırayla yumurta akı ve susama batırıp yağlı tepsiye dizelim.Önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında üzerileri pembeleşinceye kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder