ORTAYA KARIŞIK.. ATMAYIN, YAPIN :)

Aileden gelen çok iyi bir alışkanlık olduğunu düşünüyorum yemek, ekmek atmamanın.. Tamam, bayat ekmeklerin artık daha etkin olarak değerlendirilmeye başlandığını hepimiz sevinerek görüyoruz. Veya kalan pilavdan yayla çorbası yapıyoruz belki. Peki yeterli mi?

"Böyle de çörek olur mu?" diyebilirsiniz. İlk bakışta haklı olabilirsiniz. Ancak dolapta ve dipfrizde kalan ama yenilebilir durumda olan ufak tefek yemekçikleri atmayıp değerlendirmenin, hatta bunu geniş kitleler halinde yapmanın başta aile bütçelerine olmak üzere milli servete de çok büyük katkıları olacağına yürekten inanıyorum.. Üstelik gayet lezzetli bir "tuzlu kek"iniz olacak, kesin.. Bu çöreği size bu nedenle anlatacağım. Malzemeleri sayarken "bunları koyun" diye değil, "neleri koyabileceğinizi hayal edin" diye sayacağım. Siz, dolabınızda kalan yemeklerinizle, dipfrizinizde kalan malzemeleri birleştirip nasıl çörekler yapabilirsiniz bir düşünün bakalım. Zaten yapıyorsanız mesele yok; "fena fikir değil" diyorsanız da, doğru dolaba:) Afiyet olsun..
Mevcut malzemeler: (opsiyonel)
*****************************
*1 kase kadar ıspanak yemeği (suyunu süzüp döktüm)
*1 kase kadar kuru fasulye yemeği (suyunu süzüp döktüm)
*1/2 kase kadar bulgur pilavı
*1 kase kadar pizza üst malzemesi (salam-sosis-sucuk)
*1/2 kase kadar kaşar peyniri rendesi
*7-8 adet yemeklik kabak içi

İlave edilenler:
------------------------
*1 baş soğan
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1/2 çay bardağı sıvıyağ
*3 yumurta
*1 bağ maydanoz
*Azar azar kuru nane, pul biber, karabiber
*1 çay kaşığı kadar karbonat
*1 paket kabartma tozu
*3 çorba kaşığı kadar kepekli veya beyaz un (alışkın olduğunuz tuzlu kek kıvamı için un miktarını ayarlayın)
*Ve sıfır tuz (yemeklerin tuzu kafi geliyor)
Yapılışı:
*******************
*Karıştırma kabının içine öncelikle mevcut malzemeleri, sonra da ilave malzemeleri gerektiği şekillerde koyun (doğrayarak, dilimleyerek veya doğrudan)
*Bir kaşık veya çatal yardımıyla güzelce karıştırın.
*Toplam malzemenizin miktarına uygun olarak, kabarma payı da bırakarak herhangi bir fırın tepsisini yağlayın ve harcı içine yayın. Kaşık sırtıyla üstünü düzeltin.
*180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Böylece içi de güzel pişecektir.
*Çıkardıktan sonra iyice soğuyup içinin çekmesini beklerseniz daha düzgün dilimlersiniz.
*Dilerseniz yemek sofralarınızda sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. http://lezzetlisomunlar.blogspot.com.tr/2013/04/ortaya-karisik-atmayin-yapin.html

    YanıtlaSil