Kuş Tatlısı
Kuş Tatlısı |
MALZEMELER:
- 2 su b. un
- 1 yumurta
- 2 çorba k. yoğurt
- 2 çorba k. zeytinyağı
- 1 çay b. su
- 2 su b. fındık
- 1 tatlı k. kabartma tozu
- Şerbeti için:
- 2 su b. tozşeker
- 1,5 su b. su
- yarım limon
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kasesine unu,yumurtayı,yoğurdu,zeytinyağını,suyu
ve kabartma tozunu alın.Hamur dinlenirken şerbetini hazırlayıp
soğutun. Hamuru yufkadan biraz daha kalın açın. 10 cm boyunda
şeritlere kesin. Şeritleri tekrar 10 cm lik dikdörtgen parçalara kesin.
Fındığı robottan irice çekip paylaştırın. Hamuru üst üste kapatın.
Kenarlarını sıkıştırıp kuş şekli verin. Kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete
atın. 5 dakika sonra servis tabağına alıp fındıkla süsleyerek ılık ikram edin.
Karıştırma kasesine unu,yumurtayı,yoğurdu,zeytinyağını,suyu
ve kabartma tozunu alın.Hamur dinlenirken şerbetini hazırlayıp
soğutun. Hamuru yufkadan biraz daha kalın açın. 10 cm boyunda
şeritlere kesin. Şeritleri tekrar 10 cm lik dikdörtgen parçalara kesin.
Fındığı robottan irice çekip paylaştırın. Hamuru üst üste kapatın.
Kenarlarını sıkıştırıp kuş şekli verin. Kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete
atın. 5 dakika sonra servis tabağına alıp fındıkla süsleyerek ılık ikram edin.
0 yorum:
Yorum Gönder