Teriyaki Soslu Antrikot Izgara
Malzemeler:
500 gr dana ya da kuzu eti
1 diş sarımsak
1 diş sarımsak kadar zencefil
Yarım çay bardağı teriyaki sos
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 adet soğanın suyu
Karabiber
Kekik
1 diş sarımsak
1 diş sarımsak kadar zencefil
Yarım çay bardağı teriyaki sos
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 adet soğanın suyu
Karabiber
Kekik
Yapılışı:
1- Derin bir kapta teriyaki sos, süt, soğansuyu ve zeytinyağını karıştırın.
2- Zencefil ve sarımsağı sos kabına rendeleyin.
3- Baharatları ekleyerek iyice karıştırın.
4- Etleri kaba koyarak iyice karıştırın. Kabın üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabında en az 2 saat en çok 1 gün dinlendirin.
5- Izgara yapmadan önce buzdolabından çıkartın.
6- Önceden ısıtıp hafifçe yağladığınız tavada önlü arkalı kızartın.
2- Zencefil ve sarımsağı sos kabına rendeleyin.
3- Baharatları ekleyerek iyice karıştırın.
4- Etleri kaba koyarak iyice karıştırın. Kabın üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabında en az 2 saat en çok 1 gün dinlendirin.
5- Izgara yapmadan önce buzdolabından çıkartın.
6- Önceden ısıtıp hafifçe yağladığınız tavada önlü arkalı kızartın.
0 yorum:
Yorum Gönder