KEYİFLİ BİR AKŞAM VE DAVET SOFRASI
Ben yemek davetlerine 2-3 gün önceden hazırlanmaya başlarım, önce yapılacakları düşünür, alışverişimi yapar ve hangi şeyleri, hangi sırayla pişireceğimi belirlerim. Sofrayı da 1 gün önceden hazırlamaya başlarım. Süslü sofraları sevdiğim için kullanacağım örtü, peçete, bardak, tabak gibi şeyleri önceden masama dizerim. Yukarıda soframızdan görüntüler mevcut, sizlere fikir vermesi amacıyla soframızı boşken de görüntüledim. Tabi daha önce sözverdiğim gibi sofra düzeni konusunda pek birşey yazmamış olmam da sebeplerden biriydi:) Şarap kadehinden yansıyan görüntüyü ise çok beğendim...
Menümüzde
-Közlenmiş biber sarma
-Avakado ezmeli pastırma ruloları
-Zeytinyağlı yaprak sarma
-Parmesanlı salata
-Domates çorbası
-Ispanaklı bonfile
-Kestaneli ve portakallı pilav
-Zeytinli ve cevizli ekmekler
-Çikolatalı pasta
vardı. Domates çorbası, yaprak sarma ve pastanın linklerini ekledim. Salatayı, akdeniz yeşillikleri, salatalık, havuç, domates, kırmızı ve yeşil biber, mısır ve parmesan peyniri ile yaptım ve zeytinyağı, limon ve balsamik sirke ile tatlandırdım. Pastırma rulolarının fikrini ise Pastacı'dan aldım, ancak içini onun ki gibi değil, daha önce yaptığım guacamelo sosa çok yakın bir şekilde yaptım. 1 adet olgun avakadoyu ezip, içine 1 diş sarmısak, 1/2 limon suyu, tuz, 1 adet çok ince doğranmış yeşil biber (tatlı), 1 çay kaşığı toz kişniş ekledim ve çemensiz pastırma dilimlerine sürüp rulo yaptım. Akşamın diğer tarifleri olan közlenmiş biber, ıspanaklı bonfile ve kestaneli pilavın tariflerini ise sırayla paylaşacağım. Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder