SPAGETTİ KABAK

Yeni yılın henüz son günü değil ama benim bu yıla ait son tarifim olacak bu. Yarın akşam herkes- ama evinde, ama dışarıda, ama arkadaşlarıyla/yakınlarıyla birbirlerinde- tatlı bir telaş içinde olacaklar umarım. Bu nedenle yarın olsa olsa bir yeni yıl mesajım olur, o kadar:)

Bloğumun düzenli izleyicileri KABAK SIYIRMA tarifimi hatırlayacaklardır. Hani şu Alsancak'taki Girit Mutfağı Lokantası'nda tadıp bayıldığım ve eve gelir gelmez deneyip tutturduğum yemeği..İşte o kabak sıyırma, jülyen soyucuyla ve hatırı sayılır bir pirinç eklemesiyle bu gördüğünüz hale geldi. Adı da tarafımca böyle uygun görüldü. Adını beğenir misiniz beğenmez misiniz bilmem ama zeytinyağlı severler için lezzetini garanti edebilirim. Bu yemeği de tıpkı kabak sıyırma gibi hem yemek, hem de nefis bir meze olarak sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun..

Malzemeler:
************
*6 adet sakız kabak
*1 adet soğan
*4-5 diş sarmısak
*1 limonun suyu
*2 kahve fincanı kadar pirinç
*1 demet dereotu
*Tuz-şeker
*Zeytinyağı
*Su
Başka bir sunum
Yapılışı:
*********
*Kabakları yıkayın ve tepelerini kesin. Ucu tırtıklı jülyen soyucuyla her bir kabağı çekirdeklerine gelene kadar sıyırın. Yani kabağın kendi boyunda spagettiler elde edeceksiniz (jülyen soyucunun diğer düz salatalık soyuculardan tek farkı, bıçağının tırtıklı oluşudur, böylelikle sebzeleri spagetti makarna formunda rendelemektedir)
*Eğer jülyen soyucunuz yoksa, böyle tek tek spagetti formuna getirmeniz oldukça meşakkatlidir, o nedenle kabak sıyırma tarifini uygulamanızı öneririm. Bu soyucuyla sıyırma işini, limon suyunu koyduğunuz bir kabın içine yapın ki kabaklar pişirme işlemine geçene kadar limonu biraz çeksin.
*Sıyırma işi bitince bir karnıyarık tenceresinin dibine zeytinyağını koyup üzerine yemeklik doğradığınız soğanı, ince kıydığınız sarmısakları ekleyin.
*Limon suyuyla birlikte kabakları tencereye yayın, üzerine tuzunu, şekerini ve pirincini de koyup harlı ateşe oturtun.
*İki-üç dakika sonra yemeğinize içindeki pirinçlerin şişmesi için biraz su ekleyin.
*Yemeğiniz piştiğinde içinde su kalmamalıdır, ona göre ayarlayın.
*Yemeğinizi ateşten almaya yakın ince kıyılmış dereotunu da ekleyin ve biraz sonra ateşi kapatın.

0 yorum:

Yorum Gönder