MEYVELİ YULAFLI KUKİ


Bu kukinin tarifini arşivimden aldım ve tekrar veriyorum, çünkü tam diyet mevsimindeyiz. Eğer Dukan veya Karatay diyeti yapmıyorsanız, mutlaka ara öğün ihtiyacınız olacaktır. Ve işte bu kukiler ara öğün için ideal. Tarifin orijinali Uzm. Dyt. Dilara KOÇAK'a ait. Gebelik diyabetine yakalanmış bir danışanına vermiş bu tarifi, ben de internette bulduğumdan beri yapıyorum. Farklı olarak çok az şeker ekliyorum ben. Kıtır kıtır pek lezzetli oluyor. Damağınız, içine bir paket margarin veya tereyağı gömülmüş :) kurabiyeyi illa ki aramazsa, bu tarif hoşunuza gidecektir..Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.. 
Malzemeler:
************
*2 adet yumurta
*1,5 muhallebi kasesi yulaf ezmesi
*1 kase yaban mersini veya kuru üzüm veya kuru kayısı veya kuru erik veya hepsinin karışımı (ben yaban mersini kullandım)
*1 paket vanilya (şart değil)
*1 küçük çay bardağı light yoğurt (light yoksa yağlı yoğurt da olur)
*Yarım küçük çay bardağı zeytinyağı
*Yarım paket kabartma tozu
*2 küçük çay bardağı kepekli un (veya 1,5 çay bardağı tam buğday unu)
*Eğer diyabet hastası değilseniz yarım küçük çay bardağı esmer toz şeker (yoksa normal toz şeker)
Yapılışı:
************
*Tüm malzemeyi elinizle yoğurun, hamurun kıvamı kolayca karıştırmanıza yardımcı olacak ve bileğinizi yormayacaktır. 
*Bir tatlı kaşığını ıslata ıslata hamurdan alıp, yağlı kağıt serili tepsiye yukarıda görüldüğü gibi aralıklı sıralayın. 
*Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 
*Soğuttuktan sonra, içine peçete koyduğunuz bir cam kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz (kağıt peçete, kavanozun içindeki nemi emip, bozulmayı geciktirir, aynı yöntemi çerezleriniz için de kullanabilirsiniz) 


0 yorum:

Yorum Gönder