KÖFTE İSKENDER

Öncelikle tekrar merhaba.. Bir önceki yazımda belirttiğim üzere bilgisayar karmaşasıydı, değişiklikti derken, oğlumdan devraldığım bilgisayar da beni yarı yolda bırakınca (ekran kartı yanmış maalesef) yenisi için biraz beklemem gerekti. Nihayet dün minicik bir netbook edindim kendime. Mal sahibine benzemezse harammış misali aynı benim gibi minicik bir oyuncağım oldu en sonunda:)) Umarım iyi şeylere vesile olur ve bana hayrı dokunur.

Hal böyle olunca, bu aralar yine hiçbir blogger arkadaşımı ziyaret edemedim ve hepinizi çok özledim Aslında eşimin Nuh Nebi'den kalma bir laptop'ı var ama kağnıdan hallice olduğundan, benim gibi bir Speedy Gonzales'e uyum sağlayamadı garibim:)) Birazdan hepinize tek tek uğrayacağım inşallah.. Bu zorunlu ayrılık için affınızı rica ediyorum..

Oğlum Haziran başından beri evimizde, yanımızda şükür. Arkadaşlarında kalmadığında, evde olduğunda öğlenleri değişik anne yemekleri talep ediyor haliyle. "Ne istersin?" dediğimde, "makarna olmasın da.." dedi geçen gün, çok güldüm. Nasıl bıkmışsa öğrenci evinde artık:) Ben de bir çırpıda şu resimde gördüğüniz muhteşem lezzeti "uydurdum" tabiri caizse. Kokusu odasına nasıl gittiyse, koşa koşa mutfağa geldi:) Ve en kısa zamanda tekrarını istedi. Dipfrizinizde her daim köftesi bulunanlardansanız, bayat ekmeğiniz veya lavaşınız da varsa, 15 dakikanıza bakar, o derece yani.. Afiyet olsun..

Malzemeler: (1 porsiyon için)
******************************
2 dilim bayat ekmek veya 1 adet lavaş ekmeği
3 adet domates rendesi veya 2 yemek kaşığı sulandırılmış hazır salça
1 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ
6-8 adet köfte
2-3 adet yeşil biber
Tercihe göre çırpılmış yoğurt
Tuz 

Üzeri için:
--------------
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
***************
*Bayat ekmekleri veya lavaşı küp küp doğrayın ve mutlaka kayık bir tabağa yayın (maksat konsepte uysun:))

*Yağsız tavada yeşil biberleri önlü arkalı közleyin.

*Domatesleri rendeleyin, sıvıyağ ve tuzla birlikte suyunu çok çekmeyecek kadar pişirin (ekmeklerin ıslanabilmesi için sulu kalmaları gerekiyor) Veya hazır salçayı biraz sulandırın ve sıvıyağla birlikte biraz pişirin.

*Bayat ekmeklerin üzerine domates sosunu dolaştırarak dökün.
*Bu arada köftelerinizi de yağda veya yağsız tavada kızartın (yağsız tavada daha bir ızgara havasında oluyor, tercih sizin)
*Soslu ekmeklerin üzerine köfteleri de sıralayın.

 *Tereyağını tavada veya cezvede eritin ve köftelerin üzerine gezdirin.

*Tercihe göre domates sosunun üzerine biraz çırpılmış yoğurt da ekleyebilirsiniz, ben yalnızca domates sosu kullandım.

0 yorum:

Yorum Gönder