KEPEKLİ DİYET BİSKÜVİ

Hazır ısınmışken,hemen ikinci diyet tarifimi vereyim size. Bu tariflerin ikisini de yeni ürettim, o nedenle not aldım yaparken neyi ne kadar eklediğimi. Bu bisküvi, bir önceki tarifime göre daha da az tatlı.Yani içine tatlı bir şey neredeyse hiç konmamış gibi. Ama biliyorsunuz Beypazarı Kurusu diye birşey var ve o da böyle tadı olmayan bir kurabiye. Onun tek farkı bol tereyağlı olması. Zaten diyet yapıyorsanız veya en azından dikkat ediyorsanız, onu yemeyin, hiç iyi olmaz ! Bu bisküviler oldukça hafif. Çay veya herhangi bir taze meyve suyuyla tüketilebilecek türden. İki-üç tanesi çok rahat bir ara öğün yerine geçebilir. Afiyet olsun.

Malzemeler:
*************
*2 yumurta
*Yarım küçük çay bardağı sıvıyağ (ben fındık yağı kullandım)
*1 su bardağı hazır elma suyu (Dimes, Cappy, Aroma, Pınar, Tamek olabilir) veya taze sıkılmış portakal suyu
*'Biraz tatlı olsun' diyenler için yarım küçük çay bardağı esmer toz şeker veya pekmez
*5 su bardağı (+/-) kepekli un
*Yarım paket kabartma tozu
*Üzerine serpmek için tarçın 

Yapılışı:
**********
*Un hariç tüm malzemeyi karıştırın.
*Unun ilk 4 bardağını ekleyip yoğurun.
*Son bardağı yavaş yavaş ekleyin.
*Sert bir hamur elde ettiyseniz sorun yok. Biraz daha ihtiyaç varsa (şeker eklediyseniz olabilir) belki bir yarım bardak daha kepekli un yetecektir.
*Hamuru ilk kaba haline getirince unlanmış tezgahın üzerine alın ve orada biraz yoğurup pürüzsüz kıvama getirin. Birkaç parçaya ayırırsanız merdaneyle açılması daha kolay olur.
*Merdaneyle yarım-bir santim arası kalınlıkta açın.
*İstediğiniz kalıplarla kesip yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıralayın.
*Üzerlerine eleyerek veya bir tuzluktan dökerek tarçın serpin. 
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
*Çıktıktan bir süre sonra sertleşip bisküvi kıvamına geleceklerdir, o zaman servis tabağına alabilirsiniz.
*Tatlandırmak isterseniz tarçınla birlikte birazcık pudra şekeri de serpebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder