KEPEKLİ DİYET BİSKÜVİ

Malzemeler:
*************
*2 yumurta
*Yarım küçük çay bardağı sıvıyağ (ben fındık yağı kullandım)
*1 su bardağı hazır elma suyu (Dimes, Cappy, Aroma, Pınar, Tamek olabilir) veya taze sıkılmış portakal suyu
*'Biraz tatlı olsun' diyenler için yarım küçük çay bardağı esmer toz şeker veya pekmez
*5 su bardağı (+/-) kepekli un
*Yarım paket kabartma tozu
*Üzerine serpmek için tarçın
Yapılışı:
**********
*Un hariç tüm malzemeyi karıştırın.
*Unun ilk 4 bardağını ekleyip yoğurun.
*Son bardağı yavaş yavaş ekleyin.
*Sert bir hamur elde ettiyseniz sorun yok. Biraz daha ihtiyaç varsa (şeker eklediyseniz olabilir) belki bir yarım bardak daha kepekli un yetecektir.
*Hamuru ilk kaba haline getirince unlanmış tezgahın üzerine alın ve orada biraz yoğurup pürüzsüz kıvama getirin. Birkaç parçaya ayırırsanız merdaneyle açılması daha kolay olur.
*Merdaneyle yarım-bir santim arası kalınlıkta açın.
*İstediğiniz kalıplarla kesip yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıralayın.
*Üzerlerine eleyerek veya bir tuzluktan dökerek tarçın serpin.
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
*Çıktıktan bir süre sonra sertleşip bisküvi kıvamına geleceklerdir, o zaman servis tabağına alabilirsiniz.
*Tatlandırmak isterseniz tarçınla birlikte birazcık pudra şekeri de serpebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder