ETİMEKLİ TİRAMİSU

Geçen yıl bir arkadaşımızın yemek davetinde yemiştim bu muhteşem lezzeti. Sonra sorduğumda "vallahi belli bir tarifi yok Serapçım, altını hazır kahveli şerbetle ıslatıp üstüne herhangi bir muhallebi döktüm, melez bir tatlı yani" demişti. Ben de çok yaparım böyle melez şeyler; birinin tabanına öbürünün üstü falan.. Eminim çoğunuz yapıyorsunuzdur. Bu durumda hemen kendi yöntemime başvurup aynı tatlıyı yaptım, hatta birkaç kez yaptım. Herkes de bayıldı:) Biz hanımlar yeni şeyler üretmek, yeni tatlar yaratmak için gelmişiz şu dünyaya vesselam:) Eğer denemediyseniz ve hazır kahve lezzetinden hoşlanıyorsanız, hele de iftar için mutlaka öneririm. Afiyet olsun..
Malzemeler:
***************
1 paket normal etimek (yani kepekli, vs. olmayacak, üstünde "regular" yazanından  olacak)
3 su bardağı su
3/4 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı hazır kahve

Muhallebisi için:
------------------------
1 litre süt
Yarım su bardağı şeker
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta 
1 paket vanilya 
1 paket labne peyniri veya yoksa 1 paket toz krem şanti
Yapılışı:
*****************
*Büyük boy dikdörtgen borcama veya aynı büyüklükte başka bir tepsiye etimekleri sıralayın.
*Su, hazır kahve ve şeker üçlüsüyle kaynatarak şerbetinizi hazırlayın ve kaynar vaziyetteyken etimeklerin üzerine dökün.
*Muhallebi malzemesini, labne / krem şanti hariç, tencereye alıp çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
*15 dakika kadar mikserle çırpın.
*Bu esnada muhallebi biraz ılınmış olacaktır. Artık labnesini veya toz krem şantinizi ekleyip pürüzsüz kıvama gelene dek çırpın ve etimeklerin üzerine yayın. En az 3-4 saat veya en iyisi bir gece buzdolabında bekletin ve dilimleyerek servis edin. 




0 yorum:

Yorum Gönder