KURU İNCİRLİ TATLI

Muhhhhhteşem bir lezzetle misafirlerinizi ağırlamak istiyorsanız ve bu tatlıyı herhangi bir yerde görüp de denemediyseniz, "yarın mutlaka mutfağa girin ve önce ailenize tattırmak üzere deneyin" derim. Ben birkaç yerde yemiş ve değişik tariflerle karşılaşmıştım ancak yemek defterime bir ara yazmış olduğum tarifi denedim. Başlığının yanına "Anne ve Bebeğe Dair Ne Varsa- Facebook" yazmışım. Linkini bulmaya uğraştım ama sanırım biraz eskide kalmış, bulamadım. Bu isimde iki ayrı grup var, artık tarif hangisinde ise kendilerine teşekkür ediyorum. Ve bugün arkadaşlarımın "hmmmmm" nidaları arasında yediği tatlımızın tarifine geçiyorum izninizle.. Üstelik üç misafirimden ikisi kuru incirli lezzetlerden hiç hoşlanmazlarmış ama tarifi alıp da gittiler, haberiniz ola :) Afiyet olsun.. 
Malzemeler:
*************************

Keki için:
---------------------
*6 adet kuru incir
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*5-6 adet ceviz içi
*1 küçük çay bardağı süt
*3 yumurta
*1 silme tatlı kaşığı tarçın
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya (isteğe bağlı)
Muhallebisi için:
------------------------------
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı un
*6 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
*1 paket toz krem şanti

Şerbeti için:
------------------------------
*1,5 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı granül kahve
*4 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:
------------------------------
*Tarçın-kakao-hindistan cevizi
Yapılışı:
*****************************
*Önce keki pişirin. Bunun için öncelikle kuru incirleri bir kaba alıp üzerine sıcak su dökün, beklesin. Kekinize yumurta ve şekeri çırparak başlayın. İncir ve ceviz hariç diğer tüm kek malzemesii ekleyerek çırpmaya devam edin. Alışkın olduğunuz kek hamuruna nazaran sıvı görünebilir, merak etmeyin. Yumuşamış olan incirleri sudan alıp elinizde sıkın. Küçük küçük doğrayın ve una bulayın. Cevizleri de irice dövün ve her ikisini keke ekleyip hafifçe karıştırın. Kare borcama yayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin.
*O arada muhallebinizi tereyağı ve toz krem şanti hariç tüm malzemesini tencereye alarak ve karıştırarak ocakta pişirin. İndirip tereyağıı ekleyin, karıştırın ve ılınmaya bırakın.
 *Şerbeti hazırlamak için yarım bardak sıcak suda hazır kahve ve şekeri karıştırarak eritin. Üzerine 1 bardak soğuk su ekleyerek ılık hale getirin. O arada kekiniz pişmiş olacaktır, çıkarın ve biraz ılınmaya bırakın.
*Ilınmış olan muhallebinize toz krem şantiyi ekleyip çırpın.
*Kek ılındığında şerbetini gezdirerek üzerine dökün.
*Biraz çekince muhallebisini de üstüne yayın. Soğuduğunda buzdolabına alın. Bir gece bekletin.
*Servis edeceğiniz zaman üzerine kakao-tarçın karışımını süzgeç yardıımıyla eleyin ve hindistan cevizi gezdirip dilimleyerek sunun.

1 yorum:

  1. Bir ayıp daha http://lezzetlisomunlar.blogspot.com.tr/2012/12/kuru-incirli-tatli.html

    çok ayıpppp

    YanıtlaSil