LİMON BULUTU

 
Bu nefis yaz lezzetiyle 6-7 yıl önce bir arkadaşım yapıp getirdiğinde tanışmıştım. Uzun süredir yapıp size tarifini yazmayı planlıyordum. Gelin görün ki markette acı bir gerçekle karşılaştım: Dr.Oetker artık 'Limon Jöle' üretmiyormuş. Onun yerine 'Limon Jel' adı altında yeni bir ürün çıkarmış. Allah'tan  stoğumda son bir paket 'limon jöle' varmış da yapabildim, 'limon jel' ile de denedim ama benim tarifime uyarak yaptığınızda kesinlikle olmuyor. O nedenle uyarayım: Limon Jöle bulamazsanız bu tatlıyı Limon Jel'in üzerindeki taarife göre yapın ve krem şantiyle öyle birleştirin. Afiyet olsun.

Malzemeler:
**************
1 paket Dr.Oetker Limon Jöle  + 250 ml.sıcak/250 ml.soğuk su 
veya 1 paket Dr.Oetker Limon JEL ve üzerindeki tarif
1 paket krem şanti + 1 su bardağı soğuk süt
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 su bardağı şeker

Yapılışı:
**********
*Öncelikle krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp çırpma kabıyla birlikte dolaba koyun. 
*Başka bir kaba limonu rendeleyip suyunu da sıkın. Şekeri ekleyin. 250 ml.kaynar su ekleyip toz jöleyi dökün. Hepsini karıştırın. En son 250 ml. soğuk suyu da ekleyip karıştırın, jöle karışımınız hazır olacaktır (JEL kullanacaksanız, limon suyu, kabuğu ve ilave şeker aynı olmak üzere paketin üstündeki tarife göre jeli hazırlayın.
*Krem şantiyi dolaptan çıkarın, jöleli / jelli karışımı krem şantiye yavaşça dökün, hafif çırparak karıştırın ve hepsi homojen bir karışım olduğunda kare borcama dökün.  
*Buzdolabında en az 4-5 saat dondurun (buzlukta değil) 
*Donduğunda ilginç bir biçimde jöle / jel altta kalıp, krem şanti üstte olacak şekilde ayrılıyor. 
*Alternatif olarak dondurmayla veya üzerine limon
kabuğu rendesi / hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. 



3 yorum:

  1. 1 çay bardağı hindistan cevizi tozunu hazırlama aşamasında karışıma ekleyince de güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yaz tatlısıdır.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,limon yerine portakal,limon jölesi yerine portakal jölesi kullansak olur mu

    YanıtlaSil