MELON KEK (Kavunlu Kek)
Malzemeler:
***************
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*Yaklaşık 15 cm çapında bir kavunun çeyrek dilimi
*1 kabartma tozu
*3 - 3,5 su bardağı kadar un (kavunun sululuk durumuna göre değişebilir)
*Yağ/ süt/ yoğurt kullanmıyoruz
Yapılışı:
**********
Yumurtaları ve şekeri çırpma kabında güzelce çırpın (şeker 3 yumurtaya göre gözünüze biraz az gelebilir ama kavun oldukça şekerli bir meyve olduğu için o miktar kafi geliyor)
*Kavunu rondodan geçirip karışıma ekleyin.
*Kabartma tozunu ve öncelikle 3 su bardağı unu ekleyip karıştırın.
*Eğer kekin kıvamı gözünüze sulu göründüyse kıvamını bulana kadar diğer yarım bardağı da yavaşça ekleyin. *Yağladığınız baton veya 26 cm çapındaki kek kalıbına hamuru boşaltın ve 180 derece fırında üstü iyice kızarana kadar pişirin.
*Bu keki kürdan testine tabi tutmayın çünkü kavunlu hamur içeriğinden dolayı içi hafif ıslak kalıyor, lezzeti de oradan geliyor zaten.
*Kalıbında biraz ılınınca kekinizi çıkarın ama kesmek için soğumasını mutlaka bekleyin, aksi takdirde pişmemiş hissine kapılırsınız, beklerseniz ve tırtıklı bıçak kullanırsanız daha rahat kesebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder