Baharatlı Piliç




Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk.

Malzemeler
6 adet tavuk gögsü

Harcı için:
2 yemek kasigi zeytinyagi
1 dis bütün sarimsak
1 tatli kasigi zencefil
2 yemek kasigi limon suyu
1 tatli kasigi kimyon
1 tatli kasigi zerdeçal
1 tatli kasigi kisnis
1 tatli kasigi köri
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
1/2 su bardagi yogurt
2 yemek kasigi domates salçasi
2 yemek kasigi bal
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Tavuk gögüslerini ortadan ikiye kesiniz. Üzerini bir buçak ucu ile çiziniz. Harci için; sarimsak hariç tüm malzemeleri bir kasede karistiriniz. Tavuklari harca bulayiniz ve buzdolabinda 1 saat dinlendiriniz. Zeytinyagini ve sarimsaklari bir tavada kizdiriniz. Marinatta beklettiginiz gögüs etlerinin her iki tarafini da kizmis olan sarimsakli zeytinyaginda pisirip , sicak olarak servis ediniz. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder