Peynirli Börek

Malzemeler:
1 su bardagi sut
1 cay bardagi sivi yag
1/2 su bardagi su
1 yemek kasigi bira mayasi
4 cay kasigi seker
2 cay kasigi tuz
aldigi kadar un

Ayrica: 1 cay bardagi sivi yag
Uzerine: 1 yumurta sarisi, susam ve corek otu
Icine: maydanoz ve peynir karisimi

Mayayi, sekeri ve ilik suyu bir kabin icine koyup kabartin. Daha sonra sivi yagi, sutu, tuzu ve elenmis unu ekleyip ele yapismayan bir hamur yapin. Ilik bir yerde hamur iki kati kabarana kadar bekletin.

Kabardiktan sonra hamuru 4 esit parcaya bolun. Her bir parcayi hazir yufka buyuklugunde unlayarak acin. Actiginiz ilk yufkanin her tarafini sivi yagla yaglayin. Ilk once iki kenarini uc uca gelecek sekilde katlayin. Daha sonra diger iki kenarini ust uste getirin.

Bu yufkayi tepsinize koyup uzerine sivi yag surun ve peynirli icten koyun. Diger yufkalar icinde ayni islemi tekrarlayin. Bu sekilde butun yufkalari ust uste tepsiye koyun ve elinizle bastirarak tepsinizin ebatinda buyutun. Hamuru kare kesip uzerine yumurta sarisi surun. Corek otu ve susam serpip uzeri kizarana kadar pisirin.

0 yorum:

Yorum Gönder