Zebra Kek

Bu kek tarifi benim sıklıkla kullandigim bir tarif. Arasira kaliplari degistiriyorum ve bazende kekin icine cekilmis findik veya uzum koyuyorum. Ezbere bildigim tek tarif:))
Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardagi seker
1/2 su bardagi sivi yag
1/2 su bardagi sut
1/2 su bardagi taze portakal suyu
Bir miktar kakao (miktarini vermiyorum cunku her kakaonun acilik derecesi farkli)
1 paket hamur kabartma tozu (hamurun yarisina koymak icin)
1 paket vanilya
Aldigi kadar un (elenmis)
Bu tarif icin yuvarlak bir kalip gerekiyor.
- Once yumurta ve sekeri iyice cirpin.
- Daha sonra sivi yag, sut ve portakal suyunu ekleyin.
- En son elenmis un, hamur kabartma tozu ve vanilyayi ekleyin.
- Hamuru ikiye bolup bir tanesine kakaoyu ilave edip karistirin.
- Tepsinizi yaglayip hafif unlayin. Tepsinin ortasina 1 kepce sade karisimdan dokun. Daha sonra bu karisimin uzerine dikkatlice 1 kepce kakaolu karisimdan dokun. Bu sekilde tum hamuru bitirin.
- Onceden isitilmis firinda pisirin.
0 yorum:
Yorum Gönder