Bülbül Konağı


Malzemeler
250 gr margarin
1 cay bardagi sivi yag
1 yumurta
3 yemek kasigi yogurt
1 tatli kasigi sirke
2 cay kasigi tuz
hamur kabartma tozu
aldigi kadar un

Arasina:
1 su bardagi beyaz peynir
yarim demet maydanoz
1 yumurta beyazi

Hamuru kesmek icin:
cay bardaginin agzi buyuklugunde yuvarlak bir kalip ve kola kapagi

Uzerine:
1 yumurta sarisi
susam ve corek otu

Oda sicakliginda bekletilmis margarini, yumurtayi, sirkeyi, tuzu, sivi yagi ve yogurdu iyice karistirin. Elenmis unu ve hamur kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapin. Hamuru uzeri ortulu bir sekilde buz dolabinda 15 dakika dinlendirin.

Bu arada ezilmis beyaz peyniri, ince ince dogranmis maydanozu ve 1 yumurta beyazini iyice harmanlayin.

Hamuru merdane yardimiyla yarim cm kalinliginda acin. Yuvarlak kalipla kesin.

Kesilen sekillerin yarisini da kola kapagiyla ortasindan kesin. Yuvarlak olan parcanin uzerine peynirli karisimdan koyup ortasi delik olan parcayi peynirli karisimin uzerine kapatin. Yumurta sarisi surup susam ve corek otu serpin. Kizarana kadar pisirin.

0 yorum:

Yorum Gönder