Pizza House'dan
Pek çok kişi gibi bende pizzayı sadece yemeyi değil, yapmayı da severim. Sabah işe gitmeden önce 15 dakika içerisinde hamuru hazırlar ağzını kapatırım. Akşam geldiğimde mayalanıp iki katına çıkmış olan hamuru yoğurup stres attıktan sonra hemen pizzaya dönüştürürüm ki pizzamın üst malzemesi mutlaka peynir ve sebze içerir.Pizza hazırlamayı bu şekilde pratikleştirmekten çok memnunum. Şimdilerde pizzacılar vejetaryen çeşitlerini çoğalttılar, eskiden sade (kaşarlı , domatesli) pizzanın dışında alternatif olmazdı. Pizza hamurunun tarifi Çayyolu Pizza House 'dan Dursun Usta 'ya ait. Pizza House 'da tüm pizzalar sızma zeytinyağı ve geleneksel usulle hazırlanıyor ve tarif bizzat pizza ustasından alındığı için önemli...

Ispanaklı Pizza
En sevdiğim pizza.Üst malzeme, mozarella, beyaz peynir, biraz kaşar, küçük doğranmış kırmızı biber,kuzu ıspanak yaprakları
Pizza Hamuru malzemeleri:
1 kg. Un
25 gr tuz- 25 gr şeker
56 gr sızma zeytinyağı
1/2 kg su
10 gr yaş maya
Pizza hamuru yapılışı: Suyun bir kısmıyla, şekeri ve tuzu ekleyerek mayayı eritin. Maya köpük küpük olunca, un, suyun kalanı ve yağı ekliyerek çok yumuşak bir hamur yapın. 10 dakika dinlendirdikten sonra tekrar yoğurun , elastik bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak en az 1 saat mayalandırın.Mayalanan hamurun gazını alıp, 10 eşit parçaya bölün . Her birinden 1 adet pizza olacak.İstediğiniz kalınlıkta açın.
Pizza Sosu:
4-5 adet domates blenderden çekilir ve 200 gr. hazır domates püresi ile karıştırılır.2 diş ezilmiş sarımsak , 1 'er tatlı kaşığı reyhan, fesleğen, sızma zeytinyağı, pulbiber, karabiber, tuz eklenir. Bu karışım pişmemiş pizza hamurunun üzerine sürülür.Önceden ısıtılmış fırına konur . Pişmeye yakın dilediğiniz pizza üst malzemesini koyun.

Pırasalı Pizza
Mozarella , beyaz peynir, biraz rende kaşar, ince doğranmış pırasa halkaları, kiraz domates, üzerini süslemek için acı biber turşusu.

Ispanaklı Pizza
En sevdiğim pizza.Üst malzeme, mozarella, beyaz peynir, biraz kaşar, küçük doğranmış kırmızı biber,kuzu ıspanak yaprakları
Pizza Hamuru malzemeleri:
1 kg. Un
25 gr tuz- 25 gr şeker
56 gr sızma zeytinyağı
1/2 kg su
10 gr yaş maya
Pizza hamuru yapılışı: Suyun bir kısmıyla, şekeri ve tuzu ekleyerek mayayı eritin. Maya köpük küpük olunca, un, suyun kalanı ve yağı ekliyerek çok yumuşak bir hamur yapın. 10 dakika dinlendirdikten sonra tekrar yoğurun , elastik bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak en az 1 saat mayalandırın.Mayalanan hamurun gazını alıp, 10 eşit parçaya bölün . Her birinden 1 adet pizza olacak.İstediğiniz kalınlıkta açın.
Pizza Sosu:
4-5 adet domates blenderden çekilir ve 200 gr. hazır domates püresi ile karıştırılır.2 diş ezilmiş sarımsak , 1 'er tatlı kaşığı reyhan, fesleğen, sızma zeytinyağı, pulbiber, karabiber, tuz eklenir. Bu karışım pişmemiş pizza hamurunun üzerine sürülür.Önceden ısıtılmış fırına konur . Pişmeye yakın dilediğiniz pizza üst malzemesini koyun.

Pırasalı Pizza
Mozarella , beyaz peynir, biraz rende kaşar, ince doğranmış pırasa halkaları, kiraz domates, üzerini süslemek için acı biber turşusu.
0 yorum:
Yorum Gönder